MICHELLE BOD-RUTTEN

Mijn naam is Michelle Bod-Rutten. In 2018 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Al tijdens mijn opleiding heb ik mijzelf gespecialiseerd in de behandeling bij volwassenen en ouderen. 

 

Voordat ik als ergotherapeut bij Ergotherapie Sadik ben gaan werken, heb ik gewerkt op een revalidatieafdeling voor volwassenen en ouderen. Hier merkte ik dat mijn interesse vooral lag in de behandeling van mensen in hun eigen omgeving. Door bij de cliënt aan huis te komen krijg ik een beter beeld van de persoon en diens omgeving en heb ik de tijd om een goede vertrouwensband met de cliënt op te bouwen.

 

In de huidige maatschappij wordt er van mensen verwacht dat ze langer thuis blijven wonen ongeacht hun ziekte of beperking. Ik ben mij ervan bewust dat dit lang niet altijd vanzelfsprekend is. Ieder persoon is uniek. Ik streef naar het bieden van zorg die aansluit bij de wensen en behoeften van de cliënt. Waarbij ik het belangrijk vind om uit te gaan van de mogelijkheden van de cliënt. Om zo hun zelfstandigheid te behouden en waar mogelijk te vergroten. Samen met de cliënt wil ik de uitdaging aangaan en zoeken naar praktische oplossingen.

 

De afgelopen jaren heb ik verschillende cursussen gevolgd om mijzelf te blijven ontwikkelen als ergotherapeut. Zo ben ik geschoold in de doelgroep Dementie, NAH en Covid. En heb ik ook kennis over slaapstoornissen, werkplekadvies en valpreventie.