Slide Specialisaties Ergotherapie Sadik heeft ruime ervaring in veel aspecten van ergotherapie. Hieronder een overzicht van al onze specialisaties.

Niet aangeboren hersenletsel

NAH is een afkorting voor ‘niet aangeboren hersenletsel’. De term wordt gebruikt wanneer iemand hersenletsel overhoudt na de geboorte door bijvoorbeeld een hersenbloeding, een hersenvliesontsteking, door tumoren of een ongeval.

Kwetsbare ouderen

De groep kwetsbare ouderen wordt steeds groter. Een logisch gevolg van de vergrijzing. Ouderen willen zo lang mogelijk thuis wonen en zelfstandig blijven.

Valpreventie

Valongevallen vormen een belangrijk probleem onder ouderen en volwassenen met een aandoening. Het is een van de meest voorkomende oorzaken van letsel.

Handtherapie

Handtherapie is een specialisatie binnen het vakgebied ergotherapie waarbij de ergotherapeut opgeleid is in het diagnosticeren en behandelen van klachten aan de hand, pols of vingers.

Covid-19 preventie

Het doormaken van een besmetting met COVID-19 kan grote gevolgen hebben voor de lichamelijke en cognitieve functies. Iedere besmetting verloopt anders en bij de een heeft het meer impact dan bij de ander.

EDOMAH

EDOMAH staat voor: ‘Ergotherapie bij mensen met Dementie en hun Mantelzorgers Aan Huis’. Een persoon met dementie ervaart steeds meer uitdagingen bij de dagelijkse activiteiten.

Oncologie

Veel cliënten met kanker ervaren problemen in het dagelijks leven door bijvoorbeeld vermoeidheid, cognitieve problemen, pijn of een verminderde mobiliteit.

Reviews

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandErgotherapie Sadik is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering